Wat is Bossaball?

WAT IS BOSSABALL?

Bossaball is een spectaculaire dynamische en nieuwe sport die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines.

Een zomerse sport die is ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië, die je zeker gezien en gespeeld moet hebben om het te geloven. Een nieuwe ervaring waar stilstaan niet toegestaan is!

Bossaball kun je zowel outdoor als indoor spelen, het veld kan op allerlei ondergronden geplaatst worden en is in 45 minuten speelklaar. 

Het is ook mogelijk om zelf het bossaballveld te huren. Door de opvallende verschijning weet Bossaball altijd en overal de aandacht te trekken. We bieden Bossaball op maat aan voor verschillende doelgroepen.

Bossaball is niet alleen een sport, Bossaball is meer. Muziek staat altijd centraal wanneer er Bossaball gespeeld wordt. Met Zuid-Amerikaanse muziek vibes is de sfeer en de gezelligheid gegarandeerd! Het woord Bossaball is dan ook afgeleid van de Braziliaanse muziekstroming Bossanova

Ben je benieuwd naar de spelregels en het onstaan van Bossaball, scroll dan verder.

Nieuwe sporten Bossaball
Nieuwe sporten Bossaballveld

SPELREGELS VAN DE NIEUWE SPORT BOSSABALL

Op het speelveld staan, afhankelijk van het niveau, twee teams van 4 of 5 spelers. Van het team staat één speler op de trampoline en staan de overige spelers op het opblaasbare speelveld.

Het doel van het spel is om de bal te scoren op het speelveld van de tegenstander. Wanneer je dit doet op het luchtkussen scoor je 1 punt bij het gebruik van een volleybaltechniek en scoor je 3 punten wanneer je een voetbaltechniek gebruikt.
De meeste punten worden gescoord in de trampoline van de tegenstander. Hier verdien je met een volleybaltechniek 3 punten en met een voetbaltechniek 5 punten mee wanneer je de bal direct scoort.

Als team mag je de bal 5 keer rondspelen voordat deze over het net gespeeld wordt. Hiervoor kun je zowel een volleybaltechniek als een voetbaltechniek gebruiken. Wanneer je een volleybaltechniek gebruikt om de bal te passen mag je de bal één keer raken, maar wanneer je een voetbaltechniek gebruikt mag je de bal twee keer achter elkaar raken en wordt dit gezien als één pass.

Wil je de spelregels, spelers en het spel in actie zien? Bekijk dan hier de promo video met uitleg. 

Uiteraard gaat het om punten maken, maar de manier waarop is belangrijk bij Bossaball. Een opslag wordt bijvoorbeeld zo spectaculair mogenlijk gemaakt door salto’s en andere spectaculaire moves. De spelers op de trampolines hebben uiteraard de hoogte al mee, maar maken bovendien nog eens allerlei capriolen om de meeste geweldige smashes tevoorschijn te toveren.

NIEUWE SPORTEN: HET ONTSTAAN VAN BOSSABALL

Bossaball werd uitgevonden door Filip Eyckmans, de ex-manager van de Belgische band dEUS. Zijn idee begon te groeien toen hij op tournee in Brazilië een aantal capoeira- acrobaten aan het werk zag. Vervolgens was er de hype van het beachvolleybal in onze streken. Of zoals hij het zelf verklaart: ‘Twintig jaar geleden zag ik op een tennisclub een soort attractie, twee trampolines, waar je met een bal naar een soort gat moest gooien. Het zag er leuk uit. Maar er zat geen tempo, geen rally in het spel. Het was springen, stoppen, en telkens die bal weer gaan halen. Dan kwam de hype van het beachvolley. En ook die trampolines met benji-touwen, die je wel eens ziet in shopping-centra. Ik heb die ideeën wat samengevoegd, een beetje gepikt van elke sport.’
De nodige veiligheidsmaatregelen werden genomen, het idee werd verder uitgewerkt, en voilà: Bossaball was geboren. In de zomer van 2005 werd deze geweldige sport voorgesteld in het Rivierhof in Antwerpen, waarna een heuse zomertour volgde.

© Copyright - Music and Sports BV