Bossaball gaat viral: 40 miljoen views in 1 week!!

Utrecht, 21 januari 2016
De jonge sport Bossaball is enorm viraal gegaan deze week met 40 miljoen views in 1 week en zelfs 20 miljoen in de eerste  48 uur!
The Sun maakte een compilatievideo van spectaculaire Bossaball acties en poste dit op hun Facebook page Dream Team FC.
Over de hele wereld werd de video bekeken, gedeeld en geliked. Zie hier de compilatievideo.
Andere pagina’s zoals oa The Sport Bible en verschillende Instagram accounts stelden andere Bossaball video’s samen of deelden een bestaande video. Dit leverde nog eens ruim 1 miljoen aan views op!

NEDERLAND NUMER 1 BOSSABALL-LAND
Van alle landen in de wereld is Bossaball in Nederland het verste ontwikkeld. We zijn de huidige wereldkampioen Bossaball, hebben de beste en meeste spelers en Nederlandse spelers vliegen de wereld over om de sport verder te ontwikkelen.
Ook in de virale video zijn veel Nederlandse spelers te zien die hun trucs tonen.

MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING
Bossaball is een officiële sport in Nederland met een competitie, meerdere clubs en veel scholenprojecten in het land om jeugd via een niet traditionele sport weer aan het bewegen te krijgen. Dit is volgens vele onderzoeken een probleem, overgewicht en inactiviteit nemen toe en Bossaball zorgt voor een maatschappelijke oplossing, want iedereen is altijd in beweging op het bossaballveld. De sport is nieuw, hip en vooral anders dan wat de jongeren gewend zijn. Muziek is een vast onderdeel + veel gezelligheid en een relaxte sfeer en de doelgroep blijft terug komen om te bossaballen!