Finale EK dames volleybal

De Nederlandse volleybaldames hebben na een prachtig toernooi de zilveren medaille veroverd op het Europees Kampioenschap in Nederland en België. In een volledig uitverkocht Ahoy Rotterdam verloren de dames de finale van Rusland.

Bossaball verzorgde voor de ingang van Ahoy Rotterdam het voorprogramma van de EK finales. Meer dan 10.000 supporters hebben de spectaculaire demonstraties gezien van de Nederlandse Bossaball top!

Bossaball merchandise

Tijdens het Belgische festival Pukkelpop was er naast het muzikale vermaak een stuk van het festival terrein ingericht als expo ruimte genaamd “The Baraque Future”. Tijdens deze expo werden de festivalbezoekers bewust gemaakt van het milieu en recyclen. Dit was voor Bossaball het perfecte moment om de eerste merchandise lijn te presenteren. Alle tassen zijn namelijk gerecyclede uit oude afgeschreven bossaballvelden. Interesse in één van de bossaballtassen in de kleuren van je favoriete land? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie!

Haribo Bossaball Campingtour

Tijdens de zomervakantie wordt voor de 5de keer de Haribo Bossaball Campingtour georganiseerd. In samenwerking met Haribo worden in 29 dagen 46 campings bezocht om te bossaballen met de campinggasten. Samen met de recreatieteams worden er overdag clinic’s gegeven voor de kinderen en kunnen de jongeren en volwassenen in de avond uitdaagwedstrijden spelen. Ze nemen het op tegen het Bossaball demonstratieteam die de gaafste trucs laat zien tijdens het spelen. Bekijk de tourlijst om te zien of één van de twee campingtours misschien wel langs jullie camping komt!

22-7 biesbosch 2 partners campingtour

FIVB Grand Prix Duitsland

Ter ere van het 60 jarig bestaan van de German Volleyball Federation was Bossaball te gast in Duitsland. Tijdens de FIVB World Grand Prix gaven de Nederlandse en Belgische bossaballers twee spectaculaire demonstraties voor het in grote getallen aanwezige publiek. Zowel binnen als buiten de Porsche-Arena liet het publiek zich vermaken door de hoogstandjes op het bossaballveld. Zelfs de Duitse volleybal dames konden het niet laten en speelde een wedstrijd mee.
11696273_990316237656745_6973257794745868715_o IMG_8172 IMG_8351

partners FIVB

WK Beachvolleybal

Met trots kan er teruggekeken worden op een succesvol WK Beachvolleybal. Niet alleen op de zilveren plak van Nummerdor & Varenhorst maar ook op Bossaball wat aanwezig was als officieel side event. Met haar 110.000 bezoekers en het unieke 4-speelsteden concept is beachvolleybal op de kaart gezet in het sportieve Nederland.

Tijdens het gehele WK beachvolleybal van 26 juni tot 5 juli was Bossaball aanwezig op het Spuiplein in Den Haag. Direct naast de WK- inspeelvelden zijn er door verschillende internationale bossabalteams demonstratie wedstrijden gespeeld en heeft het Nederlands Kampioenschap Bossaball plaats gevonden. Bossaball was niet alleen aanwezig op het Spuiplein maar was ook onderdeel van de wereldrecordpoging beachvolleybal in Scheveningen. Met 2.355 deelnemers is het wereldrecord ruim verbroken! We zijn trots dat we hier onderdeel van mochten uitmaken!

wk beach 10 wk beach recordpogingwk beach website partners wk beach

A Decade In The Air Cup

In het weekend van 25 en 26 april spelen de vier beste teams ter wereld: Argentinië, Spanje, België en Nederland tegen elkaar in de “A Decade In The Air Cup”. In het decennia dat Bossaball bestaat zijn er al vele bijzondere plekken aangedaan, maar deze wedstrijd locaties zijn uniek. In twee dagen tijd wordt er in de sneeuw van de Sierra Nevada en op het strand van Málaga gespeeld. Het beloven twee mooie dagen te worden met spectaculaire Bossaball wedstrijden!

Het Nederlandse selectie team heeft zich de afgelopen periode volledig gericht op de komende wedstrijden. De spelers Douwe, Kenneth, Evelien, Tom en Ries hebben al vele uren als team op het Bossaball veld doorgebracht en hebben er het volste vertrouwen in. Laten we hopen dat ze de “A Decade In The Air Cup” mee naar huis nemen!

adecadeintheair

WK Beachvolleybal 2015

Met minder dan 100 dagen te gaan tot het WK beachvolleybal, is het  aftellen begonnen. Van 26 juni tot en met 5 juli is Nederland de plaats waar je moet zijn als beachvolleybal fan. In de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag  en Apeldoorn worden op verassende locaties de duels tussen de wereldtoppers uitgevochten.  Zo ligt het beachvolleybalveld in Den Haag op de Hofvijver en het veld in Rotterdam voor het schip de SS Rotterdam.

Met trots kunnen we melden dat Bossaball als officieel side event aanwezig is op het WK beachvolleybal. In de verschillende speelsteden kan Bossaball worden beoefend door de toeschouwers, zijn er demonstratieteams en komen internationale teams wedstrijden spelen. Het programma wanneer en in welke steden Bossaball staat wordt later bekend gemaakt. Hou hiervoor de website en de Facebook pagina van Bossaball Nederland in de gaten!

Op de onderstaande website van de FIVB is meer informatie te vinden over het WK Beachvolleybal 2015.

FIVB WK Beach

WK beach 4

 

 

 

 

 

 

Fantastische Andere Spelen voor Bossaball

Zondag 9 november was het zo ver. Na weken van voorbereiding was het tijd voor de Andere Spelen van a.s.r.. In de Jaarbeurs in Utrecht kwamen rond de 10.000 kinderen kennis maken met de sporten van de Andere Spelen. Bossaball was één van de trekpleisters tijdens dit evenement. Tijdens de demo’s stonden er soms wel zes rijen aan publiek te kijken naar de actie van onze spelers.

Het initiatief gaat echter verder dan alleen het evenement!  Vraag de gratis speelkaart aan op de website van de Andere Spelen en kom drie keer gratis proefdraaien bij een van onze bossaballclub!

De campagne van a.s.r. heeft veel mooie momenten opgeleverd voor Bossaball. Wij willen de organisatie, toeschouwers en natuurlijk de kinderen hartelijk danken voor deze mooie dag.

De mooiste recensie kwam van de Metro, hierin werd gezegd: Cooler dan deze sport wordt het niet.

recensie metro

Andere Spelen Andere Spelen Andere Spelen Andere Spelen Andere Spelen

Bossaball Competitie 2015 is gestart

De Bossaball Competitie 2015 is officieel van start gegaan. Op een sportieve dag bij Bossaballclub Utrecht werd onder andere een kids toernooi, Open toernooi en de eerste ronde van de Bossabal Competitie 2015 gehouden. Dit jaar zijn er een aantal aanpassingen gedaan om de competitie groter en spannender te maken. Dit seizoen wordt er gestreden in 2 verschillende competities.

In de A-league wordt gestreden door de vier beste teams van Nederland en België. Deze competitie wordt aangevuld met twee teams uit de B-league, namelijk de nummer 1 en 2 van het voorgaande toernooi. In de B-league wordt gestreden door de overige teams uit Nederland en België. De wedstrijden in de de A-league en B-league worden op dezelfde dag gespeeld.

Tijdens de eerste dag van de competitie was het Belgische team de baas in de A-League. Zij wisten te winnen van de regerend Wereld -en Europees Kampioen Bossaball. De grote winnaar in de B-League waren de bossaballers uit Almere. Zij stonden na de eerste speelronde op een eerste en tweede plek in deze League.

Voor de complete ranglijst kijk je op de pagina van de Bossaball Competitie 2015