Bossaball Utrecht wint de allereerste Bossaball Competitie

Het eerste team van Bossaball Club Utrecht, Team Olympos, is gekroond tot Bossaball Kampioen van Nederland en België. Tijdens de allesbeslissende laatste competitiedag in Wachtbeke (BE) behaalde het genoeg punten (7,5) om zo de eerste plaats vast te houden. De Bossaball Competitie 2014 telde in totaal zes speelronde, waarin Team Olympos uiteindelijk het meest constant presteerde van alle 12 deelnemende teams.

Tijdens de laatste competitiedag in Wachtbeke was het België dat nog dichtbij kwam, door in eigen huis deze speelronde te domineren.  De behaalde 22 punten tijdens speelronde 6 waren net niet genoeg om de eerste plek te pakken. België eindigde uiteindelijk met 44 punten op een knappe tweede plaats.

Team BST, dat bestond uit de jongens die afgelopen zomer Europees Kampioen werden konden in België geen compleet team vormen en kregen daardoor niet het volledige puntenaantal. Dit hadden ze hard nodig om nog kans te maken op de titel. Toch werd een podiumplek behaald met een totaal van 42 punten. Team UC wat voor de laatste speelronde nog gedeeld eerste stond was in België niet aanwezig. Hierdoor werden ze door  België 1 en Team BST van een podiumplek afgestoten.

Het organiseren van de tweede competitie is op dit moment in volle gang. We verwachten dat deze competitie groter en sterker zal zijn ten opzichte van de eerste editie. Dit heeft alles te maken met de groei van het aantal clubs en het feit dat veel spelers wekelijks trainen en zo steeds beter worden.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor een leuk en gaaf toernooi het afgelopen jaar.

Bekijk hier de stand van de Bossaball Competitie 2014!

 

 

a.s.r. lanceert de Andere Spelen

Kinderen bewegen te weinig. Uit het onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK is gebleken dat één op de vijf Nederlandse kinderen tussen de zeven en veertien jaar te weinig beweegt.

Op vrijdag 10 oktober lanceerde niemand minder dan oud-Oranje aanvoerder Giovanni van Bronckhorst de landelijke campagne van a.s.r., met als naam de Andere Spelen. Deze Andere Spelen worden gehouden op zondag 9 november in de Jaarbeurs in Utrecht. De Andere Spelen geven aandacht aan de niet traditionele sporten, zoals hockey en voetbal die standaard veel publiciteit krijgen. Bossaball is één van de tien sporten die mee mag liften in deze gave campagne. Met de Andere Spelen probeert a.s.r. kinderen en hun ouders te stimuleren om te gaan bewegen.

Ben je 12 jaar of ouder en wil je Bossaball uitproberen? Schrijf je dan in op de website van de Andere Spelen! Kom op 9 november naar de Jaarbeurs in Utrecht en maak kennis met Bossaball.