TOPDAG TIJDENS VOLLEYBAL- EN BOSSABALLTOERNOOI

Ondanks de regen mogen we toch spreken van een geslaagde dag. Tijdens het Grasvolleybaltoernooi in Stadion de Galgewaard hebben zo’n 700 personen zich voor de volle 100% ingezet om er een topdag van te maken. In de middag hebben de bedrijven uit Utrecht en omgeving gestreden wat ze waard waren. Zij hebben de middag kleur gegeven, ondanks de grijze dag vol met regen. In de avond was het de beurt aan de volleybalverenigingen uit Utrecht. Door de regen moest de tweede dag van de Bossaball Competitie worden verplaatst naar het onderkomen van Bossaball Club Utrecht. In de avond hebben de teams gevochten voor de eerste plaats, maar Team Olympos wist deze goed te verdedigen en staat op de eerste plaatst staat met 30 punten. Het eerste team van België 1 was de grootste stijger van allemaal. Dankzij de dagoverwinning staan zij nu op plek twee met 22 punten. De rest van de stand kan je terugkijken op de pagina met de competitiestand. Voor foto’s van het Grasvolleybaltoernooi kan je terecht op de Facebookpagina van Bossaball Nederland. Iedereen heel erg bedankt voor deze topdag en hopelijk tot volgend jaar!

BOSSABALL GAAT SAMENWERKING AAN MET CENTERPARCS

Deze zomer gaat Bossaball de samenwerking aan met Centerparcs in het kader van het WK voetbal. In de maanden juni en juli zullen er vijf parken in Nederland en één in België worden bezocht. Gedurende de dag zijn er clinics te volgen onder begeleiding van professionele instructeurs.

Op de parken, waar deze periode een heuse wk-sfeer heerst, kan een Braziliaanse sport als Bossaball niet ontbreken. Bekijk hieronder de data en de parken die worden bezocht. Kom ook zeker even langs om te kijken en spelen!

Data

24 juni: De Huttenheugte, Dalen, Drenthe
26 juni: Het Heijderbos, Heijen, Limburg
03 juli: De Eemhof, Zeewolde, Flevoland
08 juli: De Kempervenne, Westerhoven, Noord-Brabant
09 juli: De Vossemeren, Lommel, België
10 juli: Het Meerdal, America, Limburg

Lees meer over Bossaball en Centerparcs op de website van Centerparcs.

BOSSABALL OP DE BOSSA FARM

De Bossa Farm! Het eerste professionele Bossaball trainingskamp in de wereld. Bossaball spelers uit heel Europa komen hier naar toe om een kijkje te nemen bij en gebruik te maken van deze fantastische faciliteiten. De Bossa Farm is gelegen in Estepona, een leuke kleine Spaanse stad gelegen in het gebied van Malaga en Marbella.

Samen met Bossaball spelers uit Italië, België, Kenia, Slovenië, Spanje, Syrië en Argentinië was het de beurt aan Haitham en Remco om onze prachtige sport te vertegenwoordigen in het zonovergoten Malaga.

De combinatie van een week hard werken op de Bossa Farm en spelen op een festival in Malaga, maakt het voor de spelers een ervaring die ze voor altijd mee zullen dragen. Niet alleen qua sfeer, maar ook qua ervaring in de sport. Hierdoor proberen we de kwaliteit van de sport te verhogen en de aandacht te vestigen op de ontwikkeling van het Bossaballen. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.

Samen met de andere spelers werken ze hard om de verschillende speeltechnieken te verbeteren op het gebied van volleyball, voetbal of gymnastiek. Hard werken, maar tegelijkertijd ook lol maken in het mooie Spaanse land zorgt voor een optimale trainingsweek voor elke Bossaballer

NIEUWE TRAININGSGROEP BRENGT GROEI AAN BOSSABALL

Op dinsdag 13 mei is er een nieuwe trainingsgroep van start gegaan bij Bossaball Club Utrecht. Dit is alweer de vijfde trainingsgroep die in Utrecht is begonnen. In totaal zijn er 50 spelers die wekelijks trainen, onderverdeeld in één selectiegroep, één jeugdgroep en drie 17+ groepen.

Nederland heeft met clubs in Almere, Assen, Drachten, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Utrecht een voorsprong op de ontwikkeling van de sport ten opzichte van andere landen. Deze ontwikkeling gaat gestaag met de populariteit van het Bossaballen in Nederland.

Het animo om te Bossaballen wordt door de groeiende populariteit hoger en hoger. Bossaball Clubs in Nederland proberen dan ook meer plek te creëren voor mensen die willen ervaren hoe het is om Bossaball te spelen. Niet alleen voor de lol, maar ook om als team beter te worden. Het starten van de nieuwe trainingsgroep in Utrecht is dan ook een logisch gevolg van deze steeds groter wordende vraag naar Bossaball.

Uiteindelijk zorgt deze groei voor competitie. Iedereen wilt natuurlijk weten, welke club is het beste? Wat is er dan leuker om de strijd met elkaar aan te gaan. Hiervoor is de Bossaball Competitie opgericht. In totaal zullen minimaal 4 steden een toernooi houden waaraan in totaal 11 verschillende teams, uit zowel Nederland als België, gaan spelen voor de titel . Ronde 1 is geweest, en de tweede ronde komt er aan, 28 mei in Stadion de Galgewaard, in Utrecht.

Heb jij interesse in het spelen van Bossaball, neem dan contact op met een club bij jou in de buurt of mail naar bossaballclub@musicandsports.nl!