NEDERLAND WINT WK BOSSABALL OP BONAIRE!

Het Nederlands Bossaball team heeft op Bonaire het 2de Wereld Kampioenschap Bossaball gewonnen. In de finale werd aartsrivaal België met 2-0 (21-19, 21-18) verslagen. Met deze overwinning neemt Nederland te titel over van Brazilië.

Bossaball is een jonge, opkomende sport waarin elementen van volleybal, voetbal en turnen met elkaar worden gecombineerd. Het balspel wordt gespeeld op een luchtkussen met daarin trampolines verwerkt.

Nederland begon slecht aan het WK op Plaza Beach Resort Bonaire. In de eerste wedstrijd van het toernooi was België te sterk voor Oranje. Na deze verliespartij stond Nederland geen set meer af. Het team van bondscoach Wilco Nijland won achtereenvolgens van Argentinië, Brazilië, Duitsland en in de halve finale wederom van Argentinië.

De finale werd gespeeld onder het oog van vele enthousiaste toeschouwers en supporters. De wedstrijd bleef tot het laatste punt spannend en zeer leuk om naar te kijken.

De titel ‘wereldkampioen’ zorgt voor een enorme stimulans bij de spelers. Voor de sportontwikkeling van Bossaball in Nederland is deze zege een bevestiging dat de ingeslagen weg de juiste is.

Het Nederlands team bestaat uit Douwe Kamsma, Evelien Nijland, Kenneth Verwaal, Roel Brinkman en Jeffrey van Gool.
EINDSTAND WK BOSSABALL 2013

1.Nederland
2.België
3.Brazilië
4.Argentinië
5.Duitsland

( Bron: http://www.volleybal.nl/ )